Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 luk, sitno sjeckani
- 3 češnja češnjaka, zdrobljena
- 800 g junetine (od lopatice), izrezane na kockice
- 2 mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
- 3 stabljike celera, narezane na komadiće
- 1 tikvica, narezana na komadiće
- 1 mali patlidžan, narezan na komadiće
- 2 žlice brašna
- 1/2 dcl crnog vina
- 1 žlica koncentrata rajčice
- oko 600 g pasirane rajčice
- 1 jušna žlica brašna
- 1/2 l junećeg temeljca
- 1-2 jušne žlice maslinova ulja
- nekoliko svježih listova bosiljka
Priprema
1. korak
U loncu na srednje jakoj vatri propirjajte luk te, kad omekša, dodajte češnjak. Malo promiješajte, a zatim stavite junetinu. Nekoliko ju minuta ostavite da posmeđi.
2. korak
Zatim dodajte mrkvu, stabljike celera i patlidžan. Miješajte. Dodajte vino, a kad sve zakipi, brzo miješajte i dodajte brašno.
3. korak
Nakon minutu, dvije dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu i temeljac.
4. korak
Kad sve zakipi, smanjite vatru i kuhajte 1 sat. Gotovo varivo posipajte trganim listićima bosiljka uz pire od krumpira.