Varivo s junetinom i povrćem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 3 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 800 g junetine (od lopatice), izrezane na kockice
  • 2 mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
  • 3 stabljike celera, narezane na komadiće
  • 1 tikvica, narezana na komadiće
  • 1 mali patlidžan, narezan na komadiće
  • 2 žlice brašna
  • 1/2 dcl crnog vina
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • oko 600 g pasirane rajčice
  • 1 jušna žlica brašna
  • 1/2 l junećeg temeljca
  • 1-2 jušne žlice maslinova ulja
  • nekoliko svježih listova bosiljka

Priprema

1. korak

U loncu na srednje jakoj vatri propirjajte luk te, kad omekša, dodajte češnjak. Malo promiješajte, a zatim stavite junetinu. Nekoliko ju minuta ostavite da posmeđi.

2. korak

Zatim dodajte mrkvu, stabljike celera i patlidžan. Miješajte. Dodajte vino, a kad sve zakipi, brzo miješajte i dodajte brašno.

3. korak

Nakon minutu, dvije dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu i temeljac.

4. korak

Kad sve zakipi, smanjite vatru i kuhajte 1 sat. Gotovo varivo posipajte trganim listićima bosiljka uz pire od krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:57