Varivo od junetine s crvenim paprikama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g junetine
  • 2 glavice luka
  • 3 žlice ulja
  • 200 ml temeljca
  • 150 ml pasirane rajčice
  • 2 crvene rog paprike
  • 3 lovorova lista
  • 1 žličica kima
  • 1 žličice slatke crvene paprike

Priprema

1. korak

Nasjeckajte luk pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Ubacite kim. Junetinu narežite na kockice koje uvaljate u brašno. Na luk dodajte junetinu i zalijte dijelom juhe pa dinstajte 15 minuta. Posolite, poparite, dodajte rajčicu i mljevenu papriku.

2. korak

Papriku očistite i narežite na komadiće. Dodajte je mesu, podlijte s još juhe, dodajte lovorove listove i dinstajte još 15 minuta, odnosno dok meso ne postane mekano. Ako treba, dolijevajte s još juhe jer jelo mora biti jušno. Prije posluživanja posipajte sjeckanim peršinom.

Savjet: ako volite pikantno jelo, umjesto slatkom, varivo začinite ljutom paprikom. Prema želji u varivo možete dodati kockice krumpira ili šaku-dvije zrna kukuruza šećerca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:26