Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g junetine
- 2 glavice luka
- 3 žlice ulja
- 200 ml temeljca
- 150 ml pasirane rajčice
- 2 crvene rog paprike
- 3 lovorova lista
- 1 žličica kima
- 1 žličice slatke crvene paprike
Priprema
1. korak
Nasjeckajte luk pa ga dinstajte dok ne postane staklast. Ubacite kim. Junetinu narežite na kockice koje uvaljate u brašno. Na luk dodajte junetinu i zalijte dijelom juhe pa dinstajte 15 minuta. Posolite, poparite, dodajte rajčicu i mljevenu papriku.
2. korak
Papriku očistite i narežite na komadiće. Dodajte je mesu, podlijte s još juhe, dodajte lovorove listove i dinstajte još 15 minuta, odnosno dok meso ne postane mekano. Ako treba, dolijevajte s još juhe jer jelo mora biti jušno. Prije posluživanja posipajte sjeckanim peršinom.
Savjet: ako volite pikantno jelo, umjesto slatkom, varivo začinite ljutom paprikom. Prema želji u varivo možete dodati kockice krumpira ili šaku-dvije zrna kukuruza šećerca.