Varijacija na temu smokvenjaka ili hiba

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g suhih smokava
  • 50-100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g krupno nasjeckanih badema
  • 2 žlice likera od oraha ili ruže

Priprema

1. korak

Ugrijte pećnicu na 100°C. Blenderom usitnite suhe smokve tako da dobijete jednoliku pastoznu smjesu. Dodajte bademe, šećer, vanilin šećer i liker pa dobro izmiješajte. Oblikujte torticu ili dva valjka. Sušite ih u pećnici pola sata s jedne strane i pola sata s druge. Čuvajte omotano lovorovim lišćem. Poslužite narezano na tanke šnite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:00