Ušećereni bademi

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Sastojci

  • 100 g badema
  • 100 g šećera
  • vrećice burbon vanilin šećera
  • 1 žlica vode

Priprema

1. korak

Sve sastojke stavite u posudu i zatim na laganu do srednje jaku vatru. Pustite da se šećer rastopi i da voda ispari. Šećerna smjesa tada će biti tekuća. Nastavite kuhati neprestano miješajući.

2. korak

Šećer će se početi ponovno zgušnjavati i pretvotit će se u bijele grumene. I dalje miješajte sve dok se šećer ne počne lagano ponovno otapati.

3. korak

Čim čujete da bademi pucketaju, maknite ih s vatre i istresite na komad papira za pečenje te ih pustite da se ohlade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:34