Umak Espagnole

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 l goveđeg temeljca
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 1 nasjeckani mali luk
  • 1 nasjeckana mrkva
  • 1 nasjeckana stabljika celera
  • timijan, lovor, peršin
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema

1. korak

U dubljoj rajnglici na laganoj vatri otopite maslac. Dodajte brašno i pecite ga uz stalno miješanje dok ne dobije tamnije smeđu boju. Lagano ulijevajte temeljac i cijelo vrijeme miješajte.

2. korak

Pustite da lagano kuha oko 30 minuta uz povremeno miješanje. U posebnoj tavici rastopite još malo maslaca i na njemu izdinstajte povrće.

3. korak

Dodajte povrće u umak zajedno sa začinskim biljem, solju i paprom. Kuhajte oko sat vremena. Procijedite kroz sito kada je gotovo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:17