Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 l goveđeg temeljca
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 1 nasjeckani mali luk
- 1 nasjeckana mrkva
- 1 nasjeckana stabljika celera
- timijan, lovor, peršin
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema
1. korak
U dubljoj rajnglici na laganoj vatri otopite maslac. Dodajte brašno i pecite ga uz stalno miješanje dok ne dobije tamnije smeđu boju. Lagano ulijevajte temeljac i cijelo vrijeme miješajte.
2. korak
Pustite da lagano kuha oko 30 minuta uz povremeno miješanje. U posebnoj tavici rastopite još malo maslaca i na njemu izdinstajte povrće.
3. korak
Dodajte povrće u umak zajedno sa začinskim biljem, solju i paprom. Kuhajte oko sat vremena. Procijedite kroz sito kada je gotovo.