Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 130 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200 g glatkog brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 40 g maslaca
- 120 g tople vode
- 1 žličice soli
- 1 crvena paprika
- 1 avokado
- 1 srednje velik patlidžan
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema
1. korak
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i soli. Prelijte smjesu rastopljenim maslacem i toplom vodom, pa uz pomoć miksera napravite glatko mekano tijesto. Ostavite ga stajati
na sobnoj temperaturi oko sat i pol.
2. korak
U međuvremenu očistite i nasjeckajte povrće. Sve osim avokada prepržite na grill tavi i malo maslinova ulja. Začinite, dodajte avokado. Tijesto podijelite na 6 kuglica. Svaku vrlo tanko razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Svaku posebno pažljivo premjestite na nauljenu tavu i pecite dvadesetak sekundi s jedne strane i dvadesetak s druge. Opet okrenite i još malo pecite. Pečene slažite na tanjur pa ih pokrijte drugim tanjurom da se ne osuše. Nadjenite ih povrćem i zarolajte.