Tortice s jajima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Tijesto:
  • 250 g oštrog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1 jaje
  • pola čajne žlice soli
  • 1 jušna žlica kiselog vrhnja
  • NADJEV:
  • 10 anko rezanih šnita pancete
  • 4 jaja
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 4 mlada luka
  • sol i papar
  • rikola

Priprema

1. korak

Pomiješajte brašno i maslac te mijesite dok ne dobijete smjesu mrvičaste teksture. Dodajte sol, jaje i vrhnje.

2. korak

Kad razradite glatku masu, stavite je na tanjur, prekrijte prozirnom folijom i ostavite 15-ak minuta u hladnjaku.

3. korak

Kad je tijesto odležalo, kalup za pitu ili nekoliko manjih za tortice premažite maslacem. Tijesto tanko razvaljajte pa ga položite u kalup/kalupiće i izbodite viljuškom.

4. korak

Pecite na 160 stupnjeva dok ne porumeni. Dok se tijesto peče, mladi luk nasjeckajte i pomiješajte sa slatkim vrhnjem.

5. korak

Na kratko pečeno tijesto izlijte slatko vrhnje s mladim lukom, na to posložite šnitice pancete i cijela, neumućena jaja.

6. korak

Kad vam se čini da su jaja pečena i da je tijesto poprimilo zlatnožutu boju, pita, odnosno tortice su gotove. Poslužite ih s rikolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:10