Tortice od heljde

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 0:50 min

Broj osoba: 5 – 9

Sastojci

  • 100 g Bio bijelog brašna
  • 100 g Bio heljdinog brašna
  • 10 g gorkog kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica Bio badema (samljeti ih)
  • 60 g maslaca
  • 100 g Bio šećera od šećerne trske
  • 3 kom jaja
  • 2 žlice Bio napitka od soje
  • 1/2 žličice ekstrakta ruma ili vanilije
  • 60 g tamne čokolade za kuhanje
  • 60 g bijele čokolade

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 180°C, i pripremite kalupe za muffine (ako imate metalne, namastite ih i pobrašnite). Prosijte oba brašna, prašak za pecivo i kakao u zdjelu. Umiješajte i mljevene bademe. U drugoj zdjeli mutite mikserom maslac sa šećerom dok ne dobijete kremu. Dodajte jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije, ali ne mutite dugo. Dodajte mješavinu od brašna i sitno naribanu čokoladu. Sve dobro izmiješajte.

2. korak

. Napunite slastičarsku vrećicu smjesom (stavite okrugli nastavak promjera 1 cm) i našpricajte u kalupe u sloju od 1 cm. Meni je u toku ove operacije pukla vrećica pa sam stavljala tijesto žlicom i onda poravnala vlažnim prstima. Pecite oko 20-25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suha. Ostavite ih da se ohlade na rešetki.

3. korak

Otopite na pari bijelu čokoladu, stavite je u vrećicu za zamrzivač kojoj odrežite mali kut i ukrasite ohlađene tortice. Ostavite da se glazura ohladi i stisne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:28