Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 0:50 min
Broj osoba: 5 – 9
Sastojci
- 100 g Bio bijelog brašna
- 100 g Bio heljdinog brašna
- 10 g gorkog kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica Bio badema (samljeti ih)
- 60 g maslaca
- 100 g Bio šećera od šećerne trske
- 3 kom jaja
- 2 žlice Bio napitka od soje
- 1/2 žličice ekstrakta ruma ili vanilije
- 60 g tamne čokolade za kuhanje
- 60 g bijele čokolade
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180°C, i pripremite kalupe za muffine (ako imate metalne, namastite ih i pobrašnite). Prosijte oba brašna, prašak za pecivo i kakao u zdjelu. Umiješajte i mljevene bademe. U drugoj zdjeli mutite mikserom maslac sa šećerom dok ne dobijete kremu. Dodajte jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije, ali ne mutite dugo. Dodajte mješavinu od brašna i sitno naribanu čokoladu. Sve dobro izmiješajte.
2. korak
. Napunite slastičarsku vrećicu smjesom (stavite okrugli nastavak promjera 1 cm) i našpricajte u kalupe u sloju od 1 cm. Meni je u toku ove operacije pukla vrećica pa sam stavljala tijesto žlicom i onda poravnala vlažnim prstima. Pecite oko 20-25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suha. Ostavite ih da se ohlade na rešetki.
3. korak
Otopite na pari bijelu čokoladu, stavite je u vrećicu za zamrzivač kojoj odrežite mali kut i ukrasite ohlađene tortice. Ostavite da se glazura ohladi i stisne.