Tortice od bakalara

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4-6 fileta bakalara (smrznutih)
  • 140 ml mlijeka
  • dva lista lovora
  • kilogram krumpira
  • žličica sjemenki koromača
  • dva jaja
  • vezica mladog luka
  • 115 g brašna
  • sok i pulpa
  • 2 limuna
  • papar i čili paprika
  • svježi peršin

Priprema

1. korak

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Odmrznute filete bakalara položite u maslacem namazanu nisku glinenu posudu. Prelijte mlijekom, dodajte lovor, poklopite i pecite u pećnici petnaestak minuta.

2. korak

Za to vrijeme skuhajte kockice krumpira u slanoj vodi. Ocijedite i ispasirajte. Kuhanu ribu, pustite da se malo ohladi, zatim usitnite prstima, pazeći da ne ostane poneka kost koja zna zalutati u filete.

3. korak

Dodajte ribu pireu od krumpira. Dodajte jaja, sitno sjeckani luk, sjemenke koromača, limun, papar i čili. Smjesu zamijesite prstima. Brašnom pospite kuhinjsku površinu. Žlicu po žlicu smjese s brašnom zamijesite u torticu koju spljoštite vilicom do željene debljine.

4. korak

Za to vrijeme zagrijte ulje. Tortice pecite oko tri minute sa svake strane, dok ne porumene. Poslužite ih tople, s kriškama limuna ili limete. Uz njih će dobro pristajati i slatko kiseli umak.

5. korak

Pomiješajte nekoliko žlica rižinog ili bijelog vinskog octa s malo smeđeg šećera ili meda. Dodajte kap soja sosa i žlicu škrobnog brašna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:48