Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 4 bjelanjka
- 120 g šećera
- 110 g šećera u prahu
- 1 čajna žlica kukuruznog brašna
- 1 čajna žlica bijelog vinskog octa
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 dcl jogurta od jagoda
- 400 g jagoda (može i više)
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva. Na masni papir za pečenje (na plehu za pečenje) uz pomoć srednje velikog tanjura nacrtajte kružnicu unutar koje ćete namazati smjesu od bjelanjaka. Kružnicu tanko namastite maslacem.
2. korak
Bjelanjke istucite s običnim šećerom, a zatim postupno dodajte šećer u prahu, kukuruzno brašno i ocat te miksajte još pet minuta. Rasporedite smjesu unutar pripremljene nacrtane kružnice na masnom papiru, i to tako kao da oblikujete gnijezdo s udubljenim unutarnjim dijelom.
3. korak
Temperaturu u pećnici smanjite na 140 stupnjeva i pecite 1 sat. Nakon jednog sata, pećnicu napola otvorite i ostavite smjesu još desetak minuta te je onda izvadite i ostavite da se ohladi.
4. korak
Prije serviranja operite, očistite i narežite jagode. Istucite slatko vrhnje i pomiješajte s jogurtom od jagoda te smjesu izlijte u sredinu torte i po njoj složite jagode.