Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 10 – 12
Sastojci
- 200 g petit keksa
- 115 g maslaca
- 200 g bijele čokolade
- 2 žličice želatine u prahu
- 100 g krem sira
- 150 g kiselog vrhnja
- 125 g kondenziranog mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 200 g smrznutih malina
Priprema
1. korak
Izmrvite ili sameljite kekse u blenderu. Pomiješajte ih s potpuno otopljenim maslacem. Ako smjesa ne postane ljepljiva, po potrebi dodajte malo mlijeka. Utisnite smjesu u kalup za tortu, na dno i na rubove. Stavite u hadnjak.
2. korak
Pripremite želatinu prema uputama na vrećici. Kuhajte kondenzirano mlijeko na laganoj vatri dok ne posmeđi (poput karamele). Ostavite da se ohladi. Otopite čokoladu na pari te također ostavite da se malo ohladi. Izmiksajte sir, vrhnje i limunov sok. Dodajte ohlađeno kondenzirano mlijeko i čokoladu. Na kraju lagano pjenjačom umješajte šlag i otopljenu želatinu.
3. korak
Na podlogu od keksa posložite red smrznutih malina. Preko njih rasporedite kremu pazeći da ju utisnete i između malina. Hladite u hladnjaku 3-5 sati ili najbolje preko noći.
Nepečena torta od sira u kombinaciji sa mirisnim malinama. Vrlo jednostavan i savršen kolač za nadolazeće toplije dane.