Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg krumpira (kuhanog u ljusci)
- 250 g maslaca
- 300 g šećera
- 250 g mljevenih oraha
- 3 rebra čokolade
- vanilin šećer
- 1 do 2 žlice ruma
Priprema
1. korak
Izradite margarin sa šećerom, dodajte dobro propasiran kuhani krumpir i mljevene orahe. Sve zajedno dobro izmiksajte te pola smjese stavite u kalup za tortu obložen masnim papirom.
2. korak
U drugu polovicu umiješajte rastopljenu čokoladu, vanilin šećer i rum te sve dodajte u kalup na prethodno stavljenu smjesu. Ohladite u frižideru, a prije posluživanja pažljivo skinite obruč kalupa i ukrasite tortu po želji.
3. korak
Po želji smjesu možete peći i u sinijim kapupima za muffine.