Torta od krumpira

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg krumpira (kuhanog u ljusci)
  • 250 g maslaca
  • 300 g šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • 3 rebra čokolade
  • vanilin šećer
  • 1 do 2 žlice ruma

Priprema

1. korak

Izradite margarin sa šećerom, dodajte dobro propasiran kuhani krumpir i mljevene orahe. Sve zajedno dobro izmiksajte te pola smjese stavite u kalup za tortu obložen masnim papirom.

2. korak

U drugu polovicu umiješajte rastopljenu čokoladu, vanilin šećer i rum te sve dodajte u kalup na prethodno stavljenu smjesu. Ohladite u frižideru, a prije posluživanja pažljivo skinite obruč kalupa i ukrasite tortu po želji.

3. korak

Po želji smjesu možete peći i u sinijim kapupima za muffine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:56