Torta od čokolade, mascarponea i jagoda

Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • Tijesto:
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g popečenih mljevenih lješnjaka
  • 2-3 žlice kakaa
  • 100 g čokolade
  • Krema:
  • 225 g vrhnja
  • 500 g mascarponea
  • 75 g smeđeg šećera
  • 200 g naribane bijele čokolade
  • 1 šećer s burbon vanilijom
  • Za ukrašavanje:
  • 250 g jagoda

Priprema

1. korak
Namastite kalup za tortu promjera 25 cm i lagano ga pobrašnite. Istresite višak brašna. Dobro izmiksajte šećer i maslac, dodajući jedan po jedan žumanjak.

2. korak
Miksajte sve dok se šećer više ne osjeća. Rastopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg.

3. korak
U smjesu od žumanjaka ručno dodajte lješnjake, kakao i rastopljenu čokoladu te na kraju snijeg (nježno, tako da ne splasne, miješajte samo u jednom smjeru).

4. korak
Pecite na 180°C 40 minuta, pustite da se ohladi i potom izrežite tijesto na dva sloja. Za kremu istucite vrhnje u čvrst šlag pa mu lagano ručno primiješajte mascarpone i sve ostale sastojke.

5. korak
Kad se tijesto ohladilo, složite tortu. Na prvi dio tijesta namažite pola kreme, zatim prekrijte drugim dijelom tijesta i premažite ostatkom kreme. Ukrasite jagodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 16:33