Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- dvije veće pastrve
- vezica grincajga
- 5-6 zrelih rajčica
- 5-6 srednje velikih mladih krumpira
- 100 g rikule
- 1 dl maslinovog ulja
- sol, papar
Priprema
1. korak
Očistite i sitno nasjeckajte povrće za juhu. Stavite povrće u vodu (oko 1,5 litre) a kada zakipi dodajte i pastrve pa kuhajte petnaestak minuta. Tada izvadite ribu i pustite da se ohladi, a juhu procijedite i sačuvajte kao temeljac.
2. korak
U slanu vodu stavite kuhati cijele krumpire. Vrelom vodom pofurite rajčicu pa je ogulite, odstranite nezrele dijelove i sjemenke. Kad je krumpir kuhan, ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ogulite ga i narežite ga na ploške željene debljine.
3. korak
U tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Na ulje dodajte i ploške krumpira i oguljenu rajčicu. Pustite da se samo lagano zapeče. Maknite s vatre pa posipajte sitno sjeckanim peršinom.
4. korak
Pastrvama ogulite kožu i odvojite meso od kosti. Ribu dodajte krumpir salati, zajedno s rikulom. Začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, posipajte svježe mljevenim paprom.
5. korak
Savjet: Ova salata podjednako je dobra i hladna.