Topla riblja salata

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • dvije veće pastrve
  • vezica grincajga
  • 5-6 zrelih rajčica
  • 5-6 srednje velikih mladih krumpira
  • 100 g rikule
  • 1 dl maslinovog ulja
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Očistite i sitno nasjeckajte povrće za juhu. Stavite povrće u vodu (oko 1,5 litre) a kada zakipi dodajte i pastrve pa kuhajte petnaestak minuta. Tada izvadite ribu i pustite da se ohladi, a juhu procijedite i sačuvajte kao temeljac.

2. korak

U slanu vodu stavite kuhati cijele krumpire. Vrelom vodom pofurite rajčicu pa je ogulite, odstranite nezrele dijelove i sjemenke. Kad je krumpir kuhan, ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ogulite ga i narežite ga na ploške željene debljine.

3. korak

U tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Na ulje dodajte i ploške krumpira i oguljenu rajčicu. Pustite da se samo lagano zapeče. Maknite s vatre pa posipajte sitno sjeckanim peršinom.

4. korak

Pastrvama ogulite kožu i odvojite meso od kosti. Ribu dodajte krumpir salati, zajedno s rikulom. Začinite maslinovim uljem i limunovim sokom, posipajte svježe mljevenim paprom.

5. korak



Savjet: Ova salata podjednako je dobra i hladna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:18