Topla jesenska salata od buče

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1 srednje velika buča
  • 2 veće tikvice
  • 1/2 šalice bučinih sjemenki
  • 1/2 šalice suncokretovih semenki
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 60 g oraha

Priprema

1. korak
Bundevu očistite od koštica i ogulite. Meso narežite na kocke željene veličine. Neoguljene tikvice također narežite na krupnije komade.

2. korak
Lim obložite masnim papirom pa po njemu rasporedite kocke buče i komadiće tikvice. Posolite, pokapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C.

3. korak
Pecite petnaestak minuta, dok povrće ne potamni i omekša. Za to vrijeme na suhoj tavi zapecite bučine i suncokretove sjemenke koje ste prethodno malo namočili vodom i posolili.

4. korak
Pečeno povrće obilno začinite uljem i limunovim sokom, pa pospite sjemenkama i orasima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:54