Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 2 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 400-500 g suhe kraće tjestenine
- dvije konzerve slanutka
- 200 g špinata
- dvije grančice svježe mente (barem 20 listića)
- dvije grančice svježeg origana (šaka svježeg lišća)
- jedan punomasni jogurt
- sol, svježe mljeveni papar
- pola šalice ribanog sira
Priprema
1. korak
Skuhajte tjesteninu toliko da bude gotovo al dente. Sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala, a ostalo ocijedite. Vratite tjesteninu u lonac u kojem se kuhala.
2. korak
Ocijedite i operite slanutak iz konzerve pa ga dodajte tjestenini. Dodajte u oprane listove špinata.
3. korak
Prelijte ostatkom ‘škrobne vode’ od kuhanja pa pustite da na vatri voda do kraja ishlapi, a špinat samo lagano uvene.
4. korak
Za to vrijeme usitnite listove svježih začina. Ne škrtarite na menti, ona ovom jelu daje fantastičnu ljetnu svježinu. Posipajte začinima tjesteninu, dodajte jogurt i obilno začinite svježim paprom.