Tjestenina sa slanutkom i začinskim biljem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 2 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400-500 g suhe kraće tjestenine
  • dvije konzerve slanutka
  • 200 g špinata
  • dvije grančice svježe mente (barem 20 listića)
  • dvije grančice svježeg origana (šaka svježeg lišća)
  • jedan punomasni jogurt
  • sol, svježe mljeveni papar
  • pola šalice ribanog sira

Priprema

1. korak

Skuhajte tjesteninu toliko da bude gotovo al dente. Sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala, a ostalo ocijedite. Vratite tjesteninu u lonac u kojem se kuhala.

2. korak

Ocijedite i operite slanutak iz konzerve pa ga dodajte tjestenini. Dodajte u oprane listove špinata.

3. korak

Prelijte ostatkom ‘škrobne vode’ od kuhanja pa pustite da na vatri voda do kraja ishlapi, a špinat samo lagano uvene.

4. korak

Za to vrijeme usitnite listove svježih začina. Ne škrtarite na menti, ona ovom jelu daje fantastičnu ljetnu svježinu. Posipajte začinima tjesteninu, dodajte jogurt i obilno začinite svježim paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:08