Tjestenina s tikvicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g tjestenine
  • 500 g tikvica
  • 4 češnja češnjaka
  • 5 žlica maslinova ulja
  • parmezan
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Tjesteninu (primjerice, linguine) skuhajte prema uputama na pakiranju, ali da bude al dente. Tikvice narežite na tanke ploške, kao i češnjak.

2. korak

U tavi zagrijte maslinovo ulje i češnjak, a potom dodajte tikvice. Pržite ih nekoliko minuta pa posolite i popaprite. Kad omekšaju, dodajte im tjesteninu i kratko promiješajte.

3. korak

Na kraju dodajte parmezan nariban na listiće.

4. korak

Savjet: Tikvice su blagog i neutralnog okusa, stoga se mogu pripremati s raznim namirnicama na različite načine, kao sirove ili termički obrađene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 06:25