Tjestenina s patlidžanom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • jedan veći ili nekoliko manjih patlidžan
  • 4-5 zrelih rajčica
  • glavica ljubičastog luka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • dva češnja češnjaka
  • desetak svježih listova bosiljka
  • žličica smeđeg šećera
  • 100 g mozzarelle
  • sol i svježe mljeveni papar

Priprema

1. korak

Patlidžan operite i narežite na deblje ploške. Posolite ih i pustite neka puste višak vode. Nakon petnaestak minuta ocijedite, pa ploške još usitnite na četvrtine.

2. korak

Da biste ogulili rajčice uronite ih nakratko u kipuću vodu. Nakon toga prebacite u hladnu, ogulite ih, odstranite sve nezrele dijelove, odvojite koštice i meso narežite na kockice. Na maslinovom ulju pirjajte usitnjeni luk.

3. korak

Kad omekša dodajte mu rajčice i patlidžan. Dodajte šećer, i malo soli, pa pustite neke se kuha na srednje jakoj vatri dvadestak minuta.

4. korak

Umak bi tada trebao postati gust i kompaktan. Na kraju mu dodajte usitnjeni češnjak i usitnjeni bosiljak. Posipajte svježe mljevenim paprom.

5. korak

Tjesteninu skuhajte prema uputama na vrećici, tako da ostane al dente. Kuhanu tjesteninu prelijte umakom i servirajte s malo tanko narezane mozzarelle i nekoliko listića svježeg bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:08