Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g kućica
- 500 g špageta
- 3 režnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 0,5 dl bijelog vina
- 1 svježa čili papričica
- 0,5 dl maslinovog ulja
- soli i papra po želji
Priprema
1. korak
Staviti vodu na špaher (otprilike 1 l vode na 100 g špageta). Kad zakipi, dodati sol i potom špagete. Istovremeno u tavi na maslinovom ulju malo zažutit češnjak i pepperoncino.
2. korak
Dodati kućice, promiješati i naliti vino. Pustiti da se kućice otvore, vino ispari, dodati malo vode u kojoj se kuhaju špageti.
3. korak
Špagete kuhati dvije minute manje nego što preporučuju, ocijediti i spojiti, staviti u tavu sa kućicama i miješati dva minuta, dodati peršin, ako fali tekućine, podlijevati vodom u kojoj su se kuhali špageti.