Tjestenina s kozicama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 350 g tjestenine
  • 300 g kozica
  • glavica luka
  • 60 g maslaca
  • vrhnje
  • malo mažurana
  • majčina dušica
  • peršin

Priprema

1. korak

Kozice prokuhajte u vodi samo 2-3 minute, a potom ih ocijedite, oljuštite i izvadite im utrobu. Usitnite luk i pirjajte ga na maslacu, pa na njega dodajte kozice i žlicu vrhnja. Ubacite i majčinu dušicu i mažuran.

2. korak

Zatim sve posolite i popaprite pa ostavite na laganoj vatri oko 10 minuta kako bi se zgusnulo. Povremeno pažljivo promiješajte.

3. korak

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, pa ju ocijedite i dodajte kozicama u tavi. Sve izmiješajte na laganoj vatri te na kraju pospite peršinom.

4. korak

Savjet: Ostatke od očišćenih kozica, glave i ljuske repova nemojte bacati, nego ih iskoristite kako biste napravili temeljac. Ostatke prepržite na tavici sa začinima (lovorom, češnjakom, koricom limuna, sušenim rajčicama…) i na maslinovom ulju, pa dodajte luk, mrkvu, rajčice, korijen celera pa kuhajte nekoliko minuta.

5. korak

Ulijte zatim litru pilećeg temeljca i kuhajte dok sve ne omekša. Kada se ohladi, temeljac procijedite. Dok ga cijedite, gnječite ostatke kozica, kako bi pustile što više soka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:05