Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 350 g tjestenine
- 300 g kozica
- glavica luka
- 60 g maslaca
- vrhnje
- malo mažurana
- majčina dušica
- peršin
Priprema
1. korak
Kozice prokuhajte u vodi samo 2-3 minute, a potom ih ocijedite, oljuštite i izvadite im utrobu. Usitnite luk i pirjajte ga na maslacu, pa na njega dodajte kozice i žlicu vrhnja. Ubacite i majčinu dušicu i mažuran.
2. korak
Zatim sve posolite i popaprite pa ostavite na laganoj vatri oko 10 minuta kako bi se zgusnulo. Povremeno pažljivo promiješajte.
3. korak
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, pa ju ocijedite i dodajte kozicama u tavi. Sve izmiješajte na laganoj vatri te na kraju pospite peršinom.
4. korak
Savjet: Ostatke od očišćenih kozica, glave i ljuske repova nemojte bacati, nego ih iskoristite kako biste napravili temeljac. Ostatke prepržite na tavici sa začinima (lovorom, češnjakom, koricom limuna, sušenim rajčicama…) i na maslinovom ulju, pa dodajte luk, mrkvu, rajčice, korijen celera pa kuhajte nekoliko minuta.
5. korak
Ulijte zatim litru pilećeg temeljca i kuhajte dok sve ne omekša. Kada se ohladi, temeljac procijedite. Dok ga cijedite, gnječite ostatke kozica, kako bi pustile što više soka.