Tjestenina s junetinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g junećeg buta
  • 1 glavica luka, narezanog
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckanih na sitno
  • 2 male mrkve, narezane na kockice
  • 2 dl crnog vina
  • 1 konzerva pelata
  • 1 lovorov list
  • malo suhog origana
  • sol
  • papar
  • ulje

Priprema

1. korak

Na ulju prepržite komade junetine da uhvate smeđe-zlatnu boju. Izvadite ih i stavite na tanjur.

2. korak

Na istom ulju (dodajte ga još malo ako je potrebno) prepržite luk, nekih 5 minuta ga pržite da se karamelizira. Dodajte češnjak i mrkvu i njih pržite par minuta. Ako je potrebno dodajte malo vode.

3. korak

Dodajte vino i pelate koje ste prije zgnječili. Dodajte lovor, origano, sol i papar te kuhajte dok ne zakuha.

4. korak

Ubacite natrag meso, smanjite vatru i kuhajte lagano dok se umak ne zgusne,a meso ne omekša. Po potrebi dodajte malo vode i još soli. Ovisno kako slano volite.

5. korak

U velikom loncu zakuhajte blago slanu vodu i u njoj skuhajte tjesteninu.

6. korak

Kuhanu tjesteninu ocijedite, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala. Ubacite tjesteninu u mesni umak i po potrebi ga malo razrijedite s vodom od tjestenine.

7. korak

Poslužite s ribanim sirom.

Jelo koje često kuham djeci, počiste sve s tanjura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:51