Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- 8 listova tankih bijelih kora za štrudle
- 1,5 kg bijele naribane tikve
- 50 g mljevenog maka
- 1/2 kg svježeg kravljeg sira
- 4 žumanjka
- 2 dl mlijeka
- 2 dl vrhnja
Priprema
1. korak
Staviti jednu koru na drugu pa lagano nauljiti. Naribana tikva se pošećeri i ostavi u cjedilu, oko pola sata da pusti vodu.
2. korak
U tikvu dodati sir, mak i tri žumanjka. Na svaki par kora staviti četvrtinu mase pa zarolati.
3. korak
Pomiješati vrhnje, preostali žumanjak i 2 dl mlijeka pa zaliti preko zarolanih kora. Peći na 200 stupnjeva, 35 minuta. Na kraju posipati šećerom u prehu. Može se jesti i topla i hladna.