Tikvina pogača s makom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • 8 listova tankih bijelih kora za štrudle
  • 1,5 kg bijele naribane tikve
  • 50 g mljevenog maka
  • 1/2 kg svježeg kravljeg sira
  • 4 žumanjka
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl vrhnja

Priprema

1. korak

Staviti jednu koru na drugu pa lagano nauljiti. Naribana tikva se pošećeri i ostavi u cjedilu, oko pola sata da pusti vodu.

2. korak

U tikvu dodati sir, mak i tri žumanjka. Na svaki par kora staviti četvrtinu mase pa zarolati.

3. korak

Pomiješati vrhnje, preostali žumanjak i 2 dl mlijeka pa zaliti preko zarolanih kora. Peći na 200 stupnjeva, 35 minuta. Na kraju posipati šećerom u prehu. Može se jesti i topla i hladna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:36