Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 srednje velike konzerve tunjevine
- 300 g špageta (ili peneta)
- 4 režnja češnjaka
- 1 žličica ukiseljenih kapara
- 1 dcl bijelog vina
- 1/2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 2 dcl maslinova ulja
- 1 žlica ribanog parmezana
Priprema
1. korak
Tijesto skuhajte u kipućoj osoljenoj vodi pa nakapajte uljem (ili pomiješajte s malo maslaca) i stavite sa strane. U međuvremenu u woku ili dubljoj tavi na malo maslinova ulja pirjajte češnjak pa dodajte vilicom usitnjene komadiće konzervirane tunjevine. Podlijte vinom, dodajte kapare posolite, popaprite i pirjajte miješajući dok vino ne ishlapi. U topli umak dodajte kuhano tijesto (najbolje je špagete), po volji pospite naribanim parmezanom i svježe sjeckanim peršinom pa sve dobro promiješajte na laganoj vatri da se umak sljubi s tijestom.