Tijesto s konzerviranom tunjevinom na brzinu

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 srednje velike konzerve tunjevine
  • 300 g špageta (ili peneta)
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica ukiseljenih kapara
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1/2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 2 dcl maslinova ulja
  • 1 žlica ribanog parmezana

Priprema

1. korak

Tijesto skuhajte u kipućoj osoljenoj vodi pa nakapajte uljem (ili pomiješajte s malo maslaca) i stavite sa strane. U međuvremenu u woku ili dubljoj tavi na malo maslinova ulja pirjajte češnjak pa dodajte vilicom usitnjene komadiće konzervirane tunjevine. Podlijte vinom, dodajte kapare posolite, popaprite i pirjajte miješajući dok vino ne ishlapi. U topli umak dodajte kuhano tijesto (najbolje je špagete), po volji pospite naribanim parmezanom i svježe sjeckanim peršinom pa sve dobro promiješajte na laganoj vatri da se umak sljubi s tijestom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:00