Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- 100 g kremastog sira
- 200 g mekog kozjeg sira
- 1 vrećica majoneze (oko 100 g)
- 250 g feta sira
- 1 jušna žlica želatine u prahu
- 4 jušne žlice crnih maslina (otkoštenih i narezanih na četvrtine)
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 5 rotkvica sitno sjeckanih
- 2 mlada luka, sitno sjeckana
- 4 cherry rajčice, narezane na prutiće
- 1-2 jušne žlice limunova soka
- sol i papar
Priprema
1. korak
Meki sir za mazanje, kozji sir, fetu i majonezu razradite u kuhinjskom blenderu, a onda premjestite u zdjelu u kojoj ćete pomiješati ostatak sastojaka. Želatinu promiješajte u pola dcl vruće vode (dok se skroz ne otopi), a zatim je umiješajte u smjesu sa sirom. Smjesi dodajte slatko vrhnje, 3 žlice maslina, rotkvicu, mladi luk i rajčice.
2. korak
Posolite i popaprite prema ukusu. Kalup za terine (cca 10×30) lagano namastite i obložite prozirnom kuhinjskom folijom. Ulijte smjesu i pokrijte folijom te ostavite preko noći u hladnjaku. Kad terinu izvadite iz kalupa, prelijte ju s malo maslinova ulja, ostatkom maslina i limunovim sokom.
Posudba: tanjur, 42,9 kn, Coin Casa