Terina od sira

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 100 g kremastog sira
  • 200 g mekog kozjeg sira
  • 1 vrećica majoneze (oko 100 g)
  • 250 g feta sira
  • 1 jušna žlica želatine u prahu
  • 4 jušne žlice crnih maslina (otkoštenih i narezanih na četvrtine)
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 5 rotkvica sitno sjeckanih
  • 2 mlada luka, sitno sjeckana
  • 4 cherry rajčice, narezane na prutiće
  • 1-2 jušne žlice limunova soka
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Meki sir za mazanje, kozji sir, fetu i majonezu razradite u kuhinjskom blenderu, a onda premjestite u zdjelu u kojoj ćete pomiješati ostatak sastojaka. Želatinu promiješajte u pola dcl vruće vode (dok se skroz ne otopi), a zatim je umiješajte u smjesu sa sirom. Smjesi dodajte slatko vrhnje, 3 žlice maslina, rotkvicu, mladi luk i rajčice.

2. korak

Posolite i popaprite prema ukusu. Kalup za terine (cca 10×30) lagano namastite i obložite prozirnom kuhinjskom folijom. Ulijte smjesu i pokrijte folijom te ostavite preko noći u hladnjaku. Kad terinu izvadite iz kalupa, prelijte ju s malo maslinova ulja, ostatkom maslina i limunovim sokom.

Posudba: tanjur, 42,9 kn, Coin Casa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:54