Tempura od tikvica s vlascem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg mladih tikvica
  • 1 vezica svježeg vlasca
  • 1 jaje
  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1 šalica vrlo hlade mineralne vode
  • sol
  • ulje za prženje
  • 1 žlica sjemenki lana

Priprema

1. korak

Tikvice operite i odstranite im stapke. Narežite ih na ploške ili kolutove debljine oko centimetra ili malo tanje. Od brašna, vrlo ledene vode i soli zamijesite tijesto za pohanje. Dodajte mu sitno sjeckani vlasac i sjemenke lana. U smjesu za tempuru uvaljajte ploške tikvice pa ih pržite u dubokom ulju dok ne porumene s obje strane.

Pržene hrskave tikvice servirajte s kuhanom lećom ili salatom.

2. korak

Savjet: Tempura je delikatna japanska vezija tijesta, koja se koristi prvenstveno za prženje povrća i morskih plodova u dubokom ulju. Osnova je uvijek vrlo glatko brašno i jako ledena voda. (Dobro ju je kratko držati u zamrzivaču ili vodi dodati nekoliko kocaka leda). O hladnoći vode ovisni hrskavost njezne korice koja karakterizira tempuru. Brašno u smjesi također se ne smije previše mutiti jer to rezultira žilavošću tijesta. Osnovnoj smjesi za tempuru mogu se dodati i jaja, malo praška za pecivo, škrobnog brašna,svježih začina ili sjemenki. Tempura se jede vruća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:36