Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2 – 4
Sastojci
- 1500 g teleće plećke ili vrata
- 3 dcl pšeničnog piva
- 3 lovorova lista
- 3 ljute suhe papričice
- papar i sol
- 2 glavice luka
- 1 vezica peršina
- 2 mrkve
- 3 dcl vode
- 10 šparoga
- 3 krumpira
Priprema
1. korak
Teletinu posolite i narežite na kocke, s jedne strane ih uvaljajte u brašno. Zagrijati u loncu ulje i popržiti teletinu, samo dok se malo ne zapeče.
2. korak
Izvadite teletinu u posudu i na ulje na kojem se pržila dodajte nasjeckan luk, mrkvu, peršin, lovorov list i ljute suhe papričice. Nakon što sve povrće uvene, dodajte ponovno teletinu i ulijte pšenično pivo.
3. korak
Sve to posolite i popaprite po želji te dolijevajte postupno vode po potrebi. Neka se sve to kuha oko sat vremena. Poslužite uz kuhani krumpir ili pečene šparoge i mrkvu.
4. korak
Savjet: Za pripremu ovog jela može se koristiti i tamno pivo, ono će još više karamelizirati teletinu i dati joj aromatičniji okus. Teletinu možete kombinirati i uz neko drugo povrće osim mrkve, peršina i luka. Uvijek možete dodati i šampinjone ili sušene lisičarke.