Teletina s gljivama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 600 g tankih telećih odrezaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice maslaca
  • 200 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka, usitnjen
  • 1 žlica limunove kore
  • 2 žlice svježeg limunova soka
  • 1 žlica svježeg ružmarina
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 2 žlice suhog bijelog vina
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Očistite šampinjone i narežite ih na deblje listiće. Usitnite češnjak, naribajte limunovu koricu te nasjeckajte svježi ružmarin i peršin.

2. korak

Zagrijte maslinovo ulje i pola pripremljenog maslaca u tavi na srednje jakom plamenu. Meso posolite i popaprite te uvaljajte u brašno.

3. korak

Meso pecite dok ne dobije tamnu boju, nakon čega ga izvadite iz tave. Dodajte preostali maslac. Kada se otopi, ubacite gljive i pirjajte ih dok ne omekšaju.

4. korak

Vratite meso na tavu i dodajte usitnjeni češnjak, limunov sok i naribanu koricu limuna te bijelo vino. Poklopite i kuhajte tri do četiri minute. Poslužite sa zelenom salatom i cherry rajčicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:07