Teletina s crvenim grahom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 300 g telećih odrezaka
  • 200 g crvenog graha
  • jedna mrkva
  • 2 rajčice
  • vezica peršina
  • crveni luk
  • 2 dl vode
  • 2 dl l prošeka
  • sol, papar
  • 100 g brašna
  • žlica čilija

Priprema

1. korak

Teleće odreske dobro istucite pa narežite na trakice. Zatim nasjeckajte mrkvu, rajčice i crveni luk na kockice.

2. korak

U tavi zagrijte ulje, a u međuvremenu teletinu posolite, popaprite pa uvaljajte jednu stranu u brašno. Tavu dobro zagrijte pa teletinu zapecite.

3. korak

Nakon što ste je sa svake strane zatvorili, izvadite je i prebacite u posudu. U tavu u kojoj se pekla teletina dodajte nasjeckani crveni luk, mrkvu i peršin.

4. korak

Na kraju još ubacite crveni grah i sve podlijte s dva decilitra prošeka. Još jedom popaprite i posolite.

Nakon što se sve prokuha dodajte vodu, jednu žlicu čilija i pustite da se kuha oko trideset minuta.

5. korak

Savjet: Uz ovakvo jelo dobro će pasati tortilje koje ste sami napravili. Ukoliko ste ljubitelj ljutog, sve možete dodatno zaljutiti tabasco umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:30