Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 300 g telećih odrezaka
- 200 g crvenog graha
- jedna mrkva
- 2 rajčice
- vezica peršina
- crveni luk
- 2 dl vode
- 2 dl l prošeka
- sol, papar
- 100 g brašna
- žlica čilija
Priprema
1. korak
Teleće odreske dobro istucite pa narežite na trakice. Zatim nasjeckajte mrkvu, rajčice i crveni luk na kockice.
2. korak
U tavi zagrijte ulje, a u međuvremenu teletinu posolite, popaprite pa uvaljajte jednu stranu u brašno. Tavu dobro zagrijte pa teletinu zapecite.
3. korak
Nakon što ste je sa svake strane zatvorili, izvadite je i prebacite u posudu. U tavu u kojoj se pekla teletina dodajte nasjeckani crveni luk, mrkvu i peršin.
4. korak
Na kraju još ubacite crveni grah i sve podlijte s dva decilitra prošeka. Još jedom popaprite i posolite.
Nakon što se sve prokuha dodajte vodu, jednu žlicu čilija i pustite da se kuha oko trideset minuta.
5. korak
Savjet: Uz ovakvo jelo dobro će pasati tortilje koje ste sami napravili. Ukoliko ste ljubitelj ljutog, sve možete dodatno zaljutiti tabasco umakom.