Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg teleće vratine (količinu prilagodite broju ukućana i gostiju)
- 1 luk
- 2-3 češnja češnjaka
- 2 grančice nasjeckanog ružmarina
- malo timijana
- maslinovo ulje
- sol i papar
- Za umak:
- 1 čvrsti jogurt
- malo punomasnog vrhnja
- korijander
- menta
- sol i papar
Priprema
1. korak
Meso narežite na komade veličine zalogaja, posolite ga i popaprite. Nasjeckajte sitno luk i češnjak te svježi ružmarin. Stavite meso u posudu s ružmarinom, lukom, češnjakom i timijanom pa ulijte maslinovo ulje i sve dobro promiješajte rukama.
2. korak
Ostavite barem par sati u hladnjaku, a najbolje preko noći. Nabodite meso na ražnjiće i pecite ga s obje strane dok ne dobije boju. Pazite da se ne presuši. Pomiješajte navedene sastojke za umak i servirajte s ražnjićima i kruhom.