Teleći ražnjići

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg teleće vratine (količinu prilagodite broju ukućana i gostiju)
  • 1 luk
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 2 grančice nasjeckanog ružmarina
  • malo timijana
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • Za umak:
  • 1 čvrsti jogurt
  • malo punomasnog vrhnja
  • korijander
  • menta
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Meso narežite na komade veličine zalogaja, posolite ga i popaprite. Nasjeckajte sitno luk i češnjak te svježi ružmarin. Stavite meso u posudu s ružmarinom, lukom, češnjakom i timijanom pa ulijte maslinovo ulje i sve dobro promiješajte rukama.

2. korak

Ostavite barem par sati u hladnjaku, a najbolje preko noći. Nabodite meso na ražnjiće i pecite ga s obje strane dok ne dobije boju. Pazite da se ne presuši. Pomiješajte navedene sastojke za umak i servirajte s ražnjićima i kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:36