Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- 70 dag telećih prsa
- 40 dag sitno mljevene koprive
- 5 dag maslaca
- 5 jaja
- brašno i mljeko za bešamel
- 5 dag tvrdog kravljeg sira
- sol i papar
- muškatni oraščić
- naribana korica 1 limuna
- malo maslaca
- 1 čaša suhog bijelog vina
- ružmarin
- 1 crveni luk
- 15 dag kruha
Priprema
1. korak
Teleća prsa stanjite na debljinu od 1 cm kako biste lakše smotali roladu.
2. korak
Za nadjev koprivu propirjajte na maslacu i zalijte vinom. Nakon toga povežite sa sirom i bešamelom. Dodajte dva cijela jaja i kruh narezan na sitne kockice. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te limunovom koricom. Sve dobro promiješajte i ostavite 30 minuta da se smjesa hladi.
3. korak
Tanko je raširite po cijelim telećim prsima. U sredinu mesa stavite tvrdo kuhana jaja. Pažljivo zarolajte meso da vam ne iscuri nadjev. Zavežite konopčićem pa ispod njega uvucite nekoliko grančica ružmarina.
4. korak
U tavi na maslacu popržite sitno nasjeckani luk pa sa svih strana popržite roladu da dobije zlatnu boju. Zalijte vinom i stavite u pećnicu.
5. korak
Pecite oko 120 minuta na 180 stupnjeva, povremeno okrećući meso.
6. korak
Kad je pečeno, izvadite ga i narežite na šnite od 1 cm.
7. korak
U istoj posudi od ostataka soka od mesa napravite umak tako da sve propasirate i doradite vinom. Servirajte s valjušcima od bundeve i povrćem na žaru.