Teleća rolada s koprivom

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 70 dag telećih prsa
  • 40 dag sitno mljevene koprive
  • 5 dag maslaca
  • 5 jaja
  • brašno i mljeko za bešamel
  • 5 dag tvrdog kravljeg sira
  • sol i papar
  • muškatni oraščić
  • naribana korica 1 limuna
  • malo maslaca
  • 1 čaša suhog bijelog vina
  • ružmarin
  • 1 crveni luk
  • 15 dag kruha

Priprema

1. korak

Teleća prsa stanjite na debljinu od 1 cm kako biste lakše smotali roladu.

2. korak

Za nadjev koprivu propirjajte na maslacu i zalijte vinom. Nakon toga povežite sa sirom i bešamelom. Dodajte dva cijela jaja i kruh narezan na sitne kockice. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem te limunovom koricom. Sve dobro promiješajte i ostavite 30 minuta da se smjesa hladi.

3. korak

Tanko je raširite po cijelim telećim prsima. U sredinu mesa stavite tvrdo kuhana jaja. Pažljivo zarolajte meso da vam ne iscuri nadjev. Zavežite konopčićem pa ispod njega uvucite nekoliko grančica ružmarina.

4. korak

U tavi na maslacu popržite sitno nasjeckani luk pa sa svih strana popržite roladu da dobije zlatnu boju. Zalijte vinom i stavite u pećnicu.

5. korak

Pecite oko 120 minuta na 180 stupnjeva, povremeno okrećući meso.

6. korak

Kad je pečeno, izvadite ga i narežite na šnite od 1 cm.

7. korak

U istoj posudi od ostataka soka od mesa napravite umak tako da sve propasirate i doradite vinom. Servirajte s valjušcima od bundeve i povrćem na žaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:24