Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g telećih jetrica
- 3 koromača
- dvije naranče
- jogurt
- sol, papar
- ljuta paprika
- limunov sok
- maslinovo ulje
- 1 dl bijelog vina
Priprema
1. korak
Koromač kratko blanširajte u slanoj vodi, tek toliko da malo omekša. Ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ogulite naranče i nasjeckajte ih na sitno. Jogurt pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i malo ljute paprike.
2. korak
Time prelijte koromač, pa salati dodajte i naranču. Hladite barem pola sata.
Tanko narežite teleća jetrica.
3. korak
Uvaljate ih u oštro brašno, pa kratko pecite na masti ‘na naglo’ dok ne postanu hrskave s obje strane. Posolite i maknite s vatre, ali ih držite na toplom. U tavu dodajte naribanu koricu jedne naranče.
4. korak
Podlijte vinom i pustite da se reducira. Umakom prelijte jetrica. Poslužite s hladnom salatom od koromača.
5. korak
Savjet: Ukoliko želite da snažan okus koromača dođe do izražaja preskočite jogurt, i koromač začinite samo uljem i limunovim sokom, ali naranča će mu u oba slučaja odlično pristajati. Ljubitelji koromača istu ovu salatu mogu probati i i u sirovoj verziji – dakle s jogurtom, ali bez kuhanja.