Teleća jetrica s koromačem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g telećih jetrica
  • 3 koromača
  • dvije naranče
  • jogurt
  • sol, papar
  • ljuta paprika
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • 1 dl bijelog vina

Priprema

1. korak

Koromač kratko blanširajte u slanoj vodi, tek toliko da malo omekša. Ocijedite ga i pustite da se ohladi. Ogulite naranče i nasjeckajte ih na sitno. Jogurt pomiješajte s maslinovim uljem, limunovim sokom, soli i malo ljute paprike.

2. korak

Time prelijte koromač, pa salati dodajte i naranču. Hladite barem pola sata.

Tanko narežite teleća jetrica.

3. korak

Uvaljate ih u oštro brašno, pa kratko pecite na masti ‘na naglo’ dok ne postanu hrskave s obje strane. Posolite i maknite s vatre, ali ih držite na toplom. U tavu dodajte naribanu koricu jedne naranče.

4. korak

Podlijte vinom i pustite da se reducira. Umakom prelijte jetrica. Poslužite s hladnom salatom od koromača.

5. korak

Savjet: Ukoliko želite da snažan okus koromača dođe do izražaja preskočite jogurt, i koromač začinite samo uljem i limunovim sokom, ali naranča će mu u oba slučaja odlično pristajati. Ljubitelji koromača istu ovu salatu mogu probati i i u sirovoj verziji – dakle s jogurtom, ali bez kuhanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:41