Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g telećih jetrica
- 2 glavice luka
- 3 žlice maslinovog ulja
- vezica svježeg peršina
- 3-4 krumpira
- cvjetovi brokule
- sol, papar
Priprema
1. korak
Teleća jetrica očistite od žila i narežite na manje komade. U velikoj tavi zagrijte oko tri žlice maslinova ulja pa dodajte luk koji ste sitno nasjeckali.
2. korak
Na umjerenoj vatri pirjajte luk dvadesetak minuta. Pazite da ne zagori i povremeno ga podlijevajte vodom, prema potrebi. Kada luk potpuno omekša, pojačajte vatru i dodajte jetricu.
3. korak
Jako tanko narezana jetrica bit će gotova za najviše četiri minute, stoga vrijeme procijenite prema debljini mesa.
4. korak
Kada su jetrica pečena, maknite ih s vatre pa tek onda posolite i pospite peršinom koji ste nasjeckali. Jetrica dobro pašu uz obični kuhani krumpir i kuhanu brokulu.
5. korak
Savjet: Isto jelo možete raditi s junećom jetricom, ali nemojte zaboraviti da je teleća ipak mekša. Juneću jetricu bi zato trebalo prije pripreme potopiti u posudu s mlijekom i ostaviti je tako sat-dva.