Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 300-400 g telećih jetrica
- 2 žlice maslaca
- 8 svježih listića kadulje
- 1 žlica aceto balsamica
- sol, papar
- Za pire:
- 500 g krumpira
- 500 g celera
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica vrhnja
- sol
Priprema
1. korak
Ogulite krumpir i celer. Narežite ih na kockice i kuhajte u slanoj vodi dok povrće sasvim ne omekša. Ocijedite, pa ispasirajte u glatki pire. Dodajte vrhnje, maslac i sol.
2. korak
Jetrica očistite od svih žilica, pa narežite na ploške debljine oko jednog centimetra. Na širokoj tavi zagrijte maslac pa na njega bacite jetrica. Pecite ih minutu dvije na dosta jakoj vatri, pa okrenite. Dodajte aceto balsamico, sol, papar i listiće kadulje. Pecite još nekoliko minuta dok se maslac ne zapjeni, a jetrica porumene. Ako ne volite da vam jetrica ostanu ružičasta, pecite ih još koju minutu.
3. korak
Savjet: Ako volite aromu kadulje i želite je pojačati, listiće kadulje pržite na maslacu još prije nego što u tavu dodate jetrica. Možete ih usitniti ili ostaviti cijele. Jetrica će biti sočnija ako ih ne budete predugo pekli.