Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g bifteka
- 4 žlice kapara
- 4-6 slanih inćuna
- 3 žličice Dijon senfa
- 2 žumanjca
- glavica sjeckanog luka
- 3 žlice lista peršina
- 5 žlica maslinovog ulja
- žličica Tabasca
- 4 žlice suhog bijelog vina
- šnita kruha bez korice prepržena na tavi
- sol, papar, čili paprika
Priprema
1. korak
Biftek očistite od svih žilica. Možete ga sjeckati na vrlo sitne kockice ili samljeti u mašini za meso, ali isplati se potruditi i isprobati najkompliciraniju metodu koja daje najbolje rezultate.
2. korak
Biftek se struže nožem i na taj način usitnjava. Sitno nasjeckajte kapare, luk i peršin. Preprženi kruh namrvite.
3. korak
Inćune usitnite prstima. Pomiješajte sve sastojke. Zamijesite smjesu rukama i provjerite začine. Hladite najmanje dva sata da se okusi dobro prožmu.
4. korak
Tatarski biftek servirajte na preprženom kruhu. Odličan prilog tatarskom bifteku je i vrlo tanki čips od krumpira.