Tatarski biftek

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g bifteka
  • 4 žlice kapara
  • 4-6 slanih inćuna
  • 3 žličice Dijon senfa
  • 2 žumanjca
  • glavica sjeckanog luka
  • 3 žlice lista peršina
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • žličica Tabasca
  • 4 žlice suhog bijelog vina
  • šnita kruha bez korice prepržena na tavi
  • sol, papar, čili paprika

Priprema

1. korak

Biftek očistite od svih žilica. Možete ga sjeckati na vrlo sitne kockice ili samljeti u mašini za meso, ali isplati se potruditi i isprobati najkompliciraniju metodu koja daje najbolje rezultate.

2. korak

Biftek se struže nožem i na taj način usitnjava. Sitno nasjeckajte kapar­e, luk i peršin. Preprženi kruh namrvite.

3. korak

Inćune usitnite prstima. Pomiješajte sve sastojke. Zamijesite smjesu rukama i provjerite začine. Hladite najmanje dva sata da se okusi dobro prožmu.

4. korak

Tatarski biftek servirajte na preprženom kruhu. Odličan prilog tatarskom bifteku je i vrlo tanki čips od krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:05