Tart s medvjeđim lukom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Tijesto od parmezana:
  • 1 jaje
  • 240 g oštrog brašna
  • 70 g fino ribanog parmezana
  • 130 g maslaca, narezanog na kockice
  • Punjenje:
  • 2 jaja
  • 3 žutanjka
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 1 svežnjić medvjeđeg luka (po ukusu)
  • 250 g sira brie
  • 250 g sira ricotte
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Za tijesto pomiješajte brašno, parmezan i maslac. Kad dobijete teksturu sličnu krušnim mrvicama, umiješajte u tijesto jedno jaje. Tijestu dodajte 1 jušnu žlicu hladne vode te ga oblikujte u disk, zamotajte u prozirnu kuhinjsku foliju i stavite u hladnjak na pola sata.

2. korak

Jedan veći okrugli kalup za tartove ili 4 manja kalupa dobro namažite maslacem. Na pobrašnjenoj plohi tanko razvaljajte tijesto te ga stavite u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 20 minuta (manje kalupe kraće) u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.

3. korak

U međuvremenu pomiješajte brie, ricotttu, slatko vrhnje, jaja, žumanjke i sitno sjeckani medvjeđi luk, popaprite i posolite prema ukusu. Smjesu ulijte na tijesto i pecite još 25 minuta (manje kalupe kraće), dok ne poprime lijepu boju. Servirajte toplo.

Posudba: zdjelica prugasta 36,50 kn, bijela zdjelica 45,90 kn, sve Coin Casa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:44