Tart s inćunima

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 10 g maslaca
  • 2 srednje glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • paket cherry rajčica
  • 6 žlica milerama
  • žlica svježih listića mažurana
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 10 mariniranih inćuna
  • crne masline bez koštica
  • parmezan
  • maslinovo ulje
  • Za tijesto:
  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 1/2 žličice soli
  • 1 jaje
  • nekoliko žlica vode

Priprema

1. korak

U zdjelu prosijte brašno, dodajte sol i promiješajte. Utrljajte komadiće maslaca u brašno dok ne bude nalik krušnim mrvicama. Istucite jaje, dodajte ga u smjesu pa zamijesite tijesto.

2. korak

Prema potrebi dodajte malo vode pa ga oblikujte u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev. Zagrijte maslac u tavi te pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju.

3. korak

Dodajte cherry rajčice prerezane napola i mileram, pa kuhajte tri minute. Umiješajte nasjeckane listiće mažurana, posolite i popaprite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

4. korak

Izvadite tijesto i razvaljajte ga malo veće od plitkog limenog kalupa u kojemu ćete peći. Maknite višak tijesta i izbockajte dno. Izlijte nadjev od rajčica i luka pa na vrh složite inćune.

5. korak

Pecite oko pola sata. Na kraju pospite parmezanom naribanim na listiće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:31