Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 10 g maslaca
- 2 srednje glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- paket cherry rajčica
- 6 žlica milerama
- žlica svježih listića mažurana
- sol i svježe mljeveni papar
- 10 mariniranih inćuna
- crne masline bez koštica
- parmezan
- maslinovo ulje
- Za tijesto:
- 200 g brašna
- 100 g maslaca
- 1/2 žličice soli
- 1 jaje
- nekoliko žlica vode
Priprema
1. korak
U zdjelu prosijte brašno, dodajte sol i promiješajte. Utrljajte komadiće maslaca u brašno dok ne bude nalik krušnim mrvicama. Istucite jaje, dodajte ga u smjesu pa zamijesite tijesto.
2. korak
Prema potrebi dodajte malo vode pa ga oblikujte u kuglu, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev. Zagrijte maslac u tavi te pržite nasjeckani luk i češnjak dok ne omekšaju.
3. korak
Dodajte cherry rajčice prerezane napola i mileram, pa kuhajte tri minute. Umiješajte nasjeckane listiće mažurana, posolite i popaprite. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
4. korak
Izvadite tijesto i razvaljajte ga malo veće od plitkog limenog kalupa u kojemu ćete peći. Maknite višak tijesta i izbockajte dno. Izlijte nadjev od rajčica i luka pa na vrh složite inćune.
5. korak
Pecite oko pola sata. Na kraju pospite parmezanom naribanim na listiće.