Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg odrezaka od palamide
- žlica i pol ulja
- 3 manje glavice luka
- žlica nasjeckanog svježeg đumbira
- 5 jalapeño paprika
- 3 dl temeljca
- 2 šalice vode
- 3 limuna
- 2 limete
- 200 g šampinjona
- 2 rajčice
- lišće korijandra
Priprema
1. korak
U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan luk, đumbir i jalapeño papričice koje ste očistili od koštica te tanko narezali. Popirjajte tri minute pa onda dodajte temeljac i vodu.
2. korak
Pustite da provrije i onda smanjite vatru, neka se kuha oko pet minuta. Umiješajte naribanu koricu dva limuna i dvije limete. Šampinjone narežite na četvrtine pa ubacite i njih. Kuhajte još pet minuta.
3. korak
Zatim ulijte sok iscijeđen iz tri limuna i odreske palamide narezane na komade veličine pet centimetara. Kuhajte još desetak minuta, pa na kraju dodajte rajčicu narezanu na kriške i pospite listićima korijandra.
4. korak
Savjet: U originalnom tajlandskom receptu koriste se odresci sabljarke, no, palamidu je u našim ribarnicama ipak lakše pronaći, a bit će sasvim dobra zamjena. Ako kupite višak odrezaka od palamide, možete ih samo staviti na lim, dodati ulje, sol , papar i grančice ružmarina i ispeći.