Tajlandska riblja juha

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg odrezaka od palamide
  • žlica i pol ulja
  • 3 manje glavice luka
  • žlica nasjeckanog svježeg đumbira
  • 5 jalapeño paprika
  • 3 dl temeljca
  • 2 šalice vode
  • 3 limuna
  • 2 limete
  • 200 g šampinjona
  • 2 rajčice
  • lišće korijandra

Priprema

1. korak

U velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckan luk, đumbir i jalapeño papričice koje ste očistili od koštica te tanko narezali. Popirjajte tri minute pa onda dodajte temeljac i vodu.

2. korak

Pustite da provrije i onda smanjite vatru, neka se kuha oko pet minuta. Umiješajte naribanu koricu dva limuna i dvije limete. Šampinjone narežite na četvrtine pa ubacite i njih. Kuhajte još pet minuta.

3. korak

Zatim ulijte sok iscijeđen iz tri limuna i odreske palamide narezane na komade veličine pet centimetara. Kuhajte još desetak minuta, pa na kraju dodajte rajčicu narezanu na kriške i pospite listićima korijandra.

4. korak

Savjet: U originalnom tajlandskom receptu koriste se odresci sabljarke, no, palamidu je u našim ribarnicama ipak lakše pronaći, a bit će sasvim dobra zamjena. Ako kupite višak odrezaka od palamide, možete ih samo staviti na lim, dodati ulje, sol , papar i grančice ružmarina i ispeći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:15