Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4 – 4
Sastojci
- 800g jed piletina
- 1 velika konzerva pelata
- 2 vrecice crvene curry paste (ili 1 staklenka)
- 1 srednja glavica luka
- 1/2 cesnjaka
- 0.6-0.7l jogurta
- 40g maslaca
- 250g sirove rize (basmati, thai)
Priprema
1. korak
luk nasjeckati na sitno, cesnjak isto
2. korak
na maslacu isprziti curry pastu, pa na njoj luk i cesnjak
3. korak
dodati meso i peci dok meso ne dobije boju
4. korak
zaliti sa jogurtom i dodati pelate
5. korak
kuhati dok se ne zgusne i dok se pelati ne raspadnu
Na cca 20g maslaca isprzi se curry pasta iz vrecice ili staklanke, te kada ona “zavrije” (ispece se) ubaciti sitno nasjeckani luk i cesnjak. Kada se luk i cesnjak ispece, dodati piletinu narezanu na kocke te to sve skupa kuhati dok piletina ne dobije boju. Tada dodati pelate iz konzerve i jogurt te staviti vatru na srednje jako. Kuhati (ovisno o jacini vatre i velicini lonca) dok se rajcice ne raspadnu te se sam umak malo zgusne (ispari tekucina). Na kraju dodati jos 20g maslaca ,pustiti da se otopi te dobro promjesati. Posluziti uz basmati ili thai rizu te eventualno salatu od mahunovih klica