Tagliatelle s pistaciom na sicilijanski

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2 – 4

Sastojci

  • 1 jed salica oguljenog pistaccija
  • 2 cesnja cesnjaka
  • 1 pakiranje tjestenine tagliatella
  • 1 kasika maslaca
  • malo narancine kore

Priprema

1. korak

Osnova za umak je jedna salica pistachia kojeg treba oguliti (ukoliko je posoljen isprati mlazom hladne vode) te nasjeckati ili smrviti na polusitne komadice. Nakon toga pistachio treba pirjati na rastopljenom maslacu 3-4 minute, zatim dodati domaci ili kupovni Pesto umak te dva cesnja usitnjenog cesnjaka i koju kap bijelog vina. Smjesu treba skloniti s vatre, pomijesati s vec skuhanim tagliatellama. Najbolje su naravno domace, ali i kupovne ce posluziti. Po zelji se moze dodati i malo vrhnja za kuhanje da bi se smjesa bolje povezala. Kad je jelo gotovo naribati narancinu koricu po vrhu i posuti s malo mljevenog papra. Voila!

Pistachio tagliatelle on orange zest. Jelo je mrak, pravi twist u svakodnevnoj prehrani, i ne zahtjeva nikakve pretjerane kulinarske vjestine osim malo dobre volje ! Radi se o vrlo jednostavnoj inacici tradicionalnog sicilijanskog jela, i vrlo ga je lako modificirati prema vlastitom ukusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:44