Tagliatelle s pestom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2 tikvice
  • 2 grančice ružmarina
  • 3-4 češnja češnjaka
  • šaka oraha
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • šalica jogurta
  • sol, papar
  • pola šalice sira za ribanje

Priprema

1. korak

Usitnite iglice ružmarina nožem ili škarama. Orahe kratko popržite na suhoj tavi, protrljajte ih u krpi da im ogulite ljuske, pa usitnite nožem. Češnjak zdro­bite u mužaru u finu pastu.

2. korak

Dodajte mu ruž­marin, pa još malo gnječite. Nakon toga dodajte i orahe, pa ponovite postupak. Posolite i popaprite.

3. korak

Pre­bacite smjesu u staklenu teglicu pa zalijte mas­linovim uljem da bude sasvim pokriveno. Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina.

4. korak

Za to vrijeme, na malo ulja popržite rezance tikvica tako da porumene i postanu laganu hruskavi. Kada je tjestenina kuhana al dente, ocijedite. Pomiješajte je sa željenom količinom pesta – bit će vam dovoljno oko polovice smjese, ali prilagodite intenzitet svom ukusu.

5. korak

Dodajte jogurt i tikvice, pa sve dobro promi­ješajte. Pospite sirom za ribanje i poslužite odmah.

6. korak



Savjet: Pesto od ružmarina prilično je intenzivan. Možete ga kombinirati i s drugim začinima koje volite, ili u njega dodajte malo naribanog sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:24