Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g tagliatella
- svežanj bosiljka
- 20 g pinjola
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1/2 l vode
- vrećica parmezana
- papar, sol
- 1 limun
- 40 g pancete
Priprema
1. korak
U lonac stavite kuhati vodu za tagliatelle. S mužarom ili mikserom napravite pesto, tako da stavite u posudu maslinovo ulje, pinjole, ocijeđeni limun, sol, papar i listove bosiljka.
2. korak
Sve to usitnite dok ne postane kremasto. Na wok tavi ili običnoj tavi popecite na sitne rezance narezanu pancetu, dodajte skuhanu tjesteninu. Sve to prelijte s pestom od bosiljka i pinjola, posolite i popaprite.
3. korak
L imun u pestu će dati osvježavajući okus tagliatellama, a pesto i panceta se jako dobro slažu.
4. korak
Pola vrećice parmezana stavite u tjesteninu dok je još na tavi, a drugu polovicu servirajte uz jelo. Tjesteninu servirajte uz listiće bosiljka i kockice pečene pancete.
5. korak
Savjet: Pancetu možete zamijeniti pršutom ili dimljenom šunkom, a uz sve to možete još staviti i kozice. Umjesto tjestenine možete pripremiti rižu ili kuskus.