Tagliatelle s pancetom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g tagliatella
  • svežanj bosiljka
  • 20 g pinjola
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 l vode
  • vrećica parmezana
  • papar, sol
  • 1 limun
  • 40 g pancete

Priprema

1. korak

U lonac stavite kuhati vodu za tagliatelle. S mužarom ili mikserom napravite pesto, tako da stavite u posudu maslinovo ulje, pinjole, ocijeđeni limun, sol, papar i listove bosiljka.

2. korak

Sve to usitnite dok ne postane kremasto. Na wok tavi ili običnoj tavi popecite na sitne rezance narezanu pancetu, dodajte skuhanu tjesteninu. Sve to prelijte s pestom od bosiljka i pinjola, posolite i popaprite.

3. korak

L imun u pestu će dati osvježavajući okus tagliatellama, a pesto i panceta se jako dobro slažu.

4. korak

Pola vrećice parmezana stavite u tjesteninu dok je još na tavi, a drugu polovicu servirajte uz jelo. Tjesteninu servirajte uz listiće bosiljka i kockice pečene pancete.

5. korak



Savjet: Pancetu možete zamijeniti pršutom ili dimljenom šunkom, a uz sve to možete još staviti i kozice. Umjesto tjestenine možete pripremiti rižu ili kuskus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:37