Svinjsko pečenje

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 80 dag svinjske plećke
  • 2 glavice luka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 dl ulja
  • 3 dag maslaca
  • 2 mrkve
  • 1 tikvica
  • 60 dag krumpira
  • sol
  • papar

Priprema

1. korak

Meso posolite i popaprite te stavite na namazani lim. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 stupnjeva. Podlijte s malo vode i pecite dok meso ne bude mekano, odnosno pečeno (oko 1 sat).

2. korak

Pred kraj pečenja možete dodati malo maslaca i bijelog vina, tako ćete dobiti još sočnije i bolje pečenje, a naročito umak.

3. korak

Sve povrće očistite i narežite na štapiće.

4. korak

Krumpir skuhajte u slanoj vodi, zatim ga ogulite i narežite na ploškice kao za salatu.

5. korak

Luk sitno nasjeckajte i prepržite do zlatno žute boje. Kad je pržen, dodajte kuhani krumpir narezan na listiće i začinite solju, paprom i malo mljevene crvene paprike. Sve zajedno promiješajte, odnosno sjedinite.

6. korak

Povrće, uz dodatak začina, naglo prepržite na maslacu i podlijte temeljcem ili vodom. Mora ostati malo hrskavo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:05