Svinjski medaljoni s jabukama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g svinjskog mesa bez kosti
  • 200 dl temeljca (pileći, goveđi ili povrtni)
  • 3 reske jabuke
  • dvije žlice maslinova ulja
  • žlica dijon senfa
  • 4-5 listova kadulje
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Ogulite jabuke i narežite ih na četvrtine. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte jabuke. Pecite oko 10 minuta dok se lagano ne karameliziraju, omekšaju i porumene. Izvadite ih s tave.

2. korak

Dodajte meso narezano na medaljone. Pecite ih oko 2 minute sa svake strane. Podlijte temeljcem, dodajte senf i kadulju.

3. korak

Pustite neka se krčka još pet minuta. Vratite jabuke i kuhajte još samo minutu. Posolite i popaprite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:24