Svinjski kotleti sa smrčcima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg svinjskih kotleta
  • 300 g svježih smrčaka
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • svinjska mast
  • 2 jaja
  • maslac
  • srednja glavica luka
  • 1 korijen celera
  • listići peršina
  • sol
  • papar
  • ružmarin
  • 1 dcl crnog vina

Priprema

1. korak

Smrčke prokuhajte pa usitnite. Kotlete lagano posolite pa popržite na malo rastopljene masti i grančici ružmarina, da se zatvore. Maknite ih s vatre. Zatim na istoj masnoći popržite nasjeckani luk i celer. Dodajte smrčke i pirjajte sve zajedno oko deset minuta.

2. korak

Podlijevajte toplom vodom ako je potrebno. Posolite i popaprite. Dva žumanjka pomiješajte s kiselim vrhnjem te dodajte povrću i gljivama. Meso stavite u posudu za pečenje pa prelijte umakom od smrčaka i s malo rastopljenog maslaca.

3. korak

Stavite peći kotlete u pećnicu na 200 stupnjeva sve dok meso ne omekša. Dvadesetak minuta prije kraja dodajte listiće peršina i zalijte crnim vinom. Kada je gotovo, meso servirajte na tanjur i prelijte umakom od gljiva iz protvana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:26