Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg svinjskih kotleta
- 300 g svježih smrčaka
- 2 dcl kiselog vrhnja
- svinjska mast
- 2 jaja
- maslac
- srednja glavica luka
- 1 korijen celera
- listići peršina
- sol
- papar
- ružmarin
- 1 dcl crnog vina
Priprema
1. korak
Smrčke prokuhajte pa usitnite. Kotlete lagano posolite pa popržite na malo rastopljene masti i grančici ružmarina, da se zatvore. Maknite ih s vatre. Zatim na istoj masnoći popržite nasjeckani luk i celer. Dodajte smrčke i pirjajte sve zajedno oko deset minuta.
2. korak
Podlijevajte toplom vodom ako je potrebno. Posolite i popaprite. Dva žumanjka pomiješajte s kiselim vrhnjem te dodajte povrću i gljivama. Meso stavite u posudu za pečenje pa prelijte umakom od smrčaka i s malo rastopljenog maslaca.
3. korak
Stavite peći kotlete u pećnicu na 200 stupnjeva sve dok meso ne omekša. Dvadesetak minuta prije kraja dodajte listiće peršina i zalijte crnim vinom. Kada je gotovo, meso servirajte na tanjur i prelijte umakom od gljiva iz protvana.