Svinjska rebrica u BBQ umaku

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 3 kg (otprilike) svinjskih rebrica bez kože
  • suha marinada:
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica ljute paprike
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1/2 žličice kajenske paprike
  • 1 žličice smeđeg šećera
  • 1/2 žličice mljevenog kim
  • 1/2 đumbira u prahu
  • 1/2 mljevenog klinčića
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice chillija u prahu
  • 1/2 žličice mljevenog korijandera
  • BBQ umak:
  • 2,5 kg konzerva pelata
  • 50 ml Worchester umak
  • 2 žličice
  • 2 žličice kajenske paprike
  • 3 žličice slatke paprike
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 5 žlica instant kave
  • 1 žličica mljevenog klinčića
  • 1 žlica alkoholnog octa
  • 1 štapić vanilije (oguljena unutrašnjost)
  • 200 g čokolade s visokim udjelom kakao mase (>50%)

Priprema

1. korak

Jednakom omjeru soli,ljute paprike, slatke paprike i smeđeg šećera doda se po žličica kajenske paprike, mljevenog kima, đumbirau prahu, mljevenog klinčića, cimeta, čilija u prahu, drobljenog čilija i mljevenog korijandera. Rebra se natrljaju suhom marinadom i ostave daodleže u njoj preko noći u hladnjaku.

2. korak

Za umak sve skupa izblendati (osim čokolade) i kuhati na laganoj vatri oko 3 sata. Na kraju dodati čokoladu i čekati da se rastopi. Maknuti s vatre i ohladiti. Zagrijati pećnicu na 140°C. Izvaditi rebrica iz suhe marinade i položiti ih u lim za pečenje u koji ste na dno stavili malo umaka od pelata, nekoliko komada krupno narezanog korijena celera i mrkve.

3. korak

Namazati rebrica BBQ umakom i pokriti lim za pečenje alu folijom. Ostaviti da se peku ispod folije oko 1,5 h. Nakon oko 1,5 h ponovno ih namazati BBQ umakom i vratiti još oko 1,5 h pod folijom natrag u pećnicu.

4. korak

Nakon otprilike 3 sata pečenja maknuti foliju i još dodati BBQ i vratiti ih bez folije u pećnicu da se sloj umaka zapeče. Servirati s krumpir salatom i slatom od svježeg zelenog i crvenog zelja.

Recept Restorana Lari & Penati, Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:05