Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- komad mesa od rebara
- kg ćimulica od kelja i kupusa
- 1 dl maslinova ulja
- nekoliko zrna papra,
- zvjezdasti anis, krupna sol
- pola žličice zrna koromača
- pola žličice kumina
- pola žličice sjeckane suhe paprike
- dvije kruške
- čaša slađeg bijelog vina
- žlica smeđeg šećera
- žličica sjemenki gorušice
Priprema
1. korak
U mužaru usitnite papar, sjemenke koromača i anis. Meso dan ranije natrljajte smjesom svih začina i krupne soli. Ostavite da začinjeno prenoći u hladnjaku.
2. korak
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rebrica stavite u lim za pečenje ili široku vatrostalnu posudu pa naglo zapecite dvadesetak minuta. Za to vrijeme u puno slane vode skuhajte ćimulice. Kad su kuhane, začinite ih maslinovim uljem i limunovim sokom.
3. korak
Ogulite kruške i narežite ih na kockice. Pospite ih smeđim šećerom pa bacite u tavu na vatru da se malo karameliziraju. Podlijte vinom i dodajte gorušicu pa pustite da se kuha, a umak se reducira do željene gustoće. Izvadite rebarca iz pećnice.
4. korak
Dodajte im kuhane ćimulice i prelijte ih juhom u kojoj su se kuhale. Vratite sve u pećnicu na još dvadeset minuta. Poslužite s umakom od krušaka.