Svinjska rebarca s ćimulicama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • komad mesa od rebara
  • kg ćimulica od kelja i kupusa
  • 1 dl maslinova ulja
  • nekoliko zrna papra,
  • zvjezdasti anis, krupna sol
  • pola žličice zrna koromača
  • pola žličice kumina
  • pola žličice sjeckane suhe paprike
  • dvije kruške
  • čaša slađeg bijelog vina
  • žlica smeđeg šećera
  • žličica sjemenki gorušice

Priprema

1. korak

U mužaru usitnite papar, sjemenke koromača i anis. Meso dan ranije natrljajte smjesom svih začina i krupne soli. Ostavite da začinjeno prenoći u hladnjaku.

2. korak

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rebrica stavite u lim za pečenje ili široku vatrostalnu posudu pa naglo zapecite dvade­setak minuta. Za to vrijeme u puno slane vode skuhajte ćimulice. Kad su kuhane, začinite ih maslinovim uljem i limunovim sokom.

3. korak

Ogulite kruške i narežite ih na kockice. Pospite ih smeđim šećerom pa bacite u tavu na vatru da se malo karameliziraju. Podlijte vinom i dodajte gorušicu pa pustite da se kuha, a umak se reducira do željene gustoće. Izvadite rebarca iz pećnice.

4. korak

Dodajte im kuhane ćimulice i prelijte ih juhom u kojoj su se kuhale. Vratite sve u pećnicu na još dvadeset minuta. Poslužite s umakom od krušaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:39