Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 800 g svinjske pisanice
- 150 g suhih šljiva
- 40 g maslaca
- 4 žlice ulja
- 3 žlice domaće šljivovice
- 1 dl kiselog vrhnja
- 3 dl slatkog vrhnja
- 2 dl bijelog vina
- vezica svježeg peršina
- morska sol, svježe mljeveni crni papar
- 400 g rezanaca
Priprema
1. korak
Operite i ocijedite meso. Suhim šljivama odstranite koštice. Napunite ih komadićima maslaca. Napravite udubinu u sredini cijelom dužinom filea (za izradu udubine može poslužiti i drška kuhače).
2. korak
U udubinu naslažite šljive. Meso posolite i popaprite.
3. korak
Nakon toga, meso pržite na laganoj vatri. Pazite da se ne preprži. Narežite ostatke suhih šljiva na rezance. Dodajte ih mesu. Kuhajte podlijevajući vinom i vodom. Pazite da ne skinete prerano s vatre jer bi meso iznutra moglo ostalo sirovo.
4. korak
Dodajte vrhnje. Kad se umak zgusne, ulijte šljivovicu. Kuhajte još minutu, dvije. Izvadite iz umaka i narežite meso. Poslužite uz rezance. Prelijte umakom i pospite nasjeckanim peršinom. Poslužite uz dobru salatu i široke, najbolje domaće rezance.