Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g svinjskog filea
- šalica pilećeg temeljca
- 2 glavice luka
- 250 g mahuna
- 1/2 konzerve bambusa
- svježi đumbir
- 400 g linguina
- mješavina kineskih začina
- žlica soja sosa
- 2 žlice biljnog ulja
- žlica sezamova ulja
- 3 žlice brašna
- sol, papar
Priprema
1. korak
Svinjski file dobro očistite i narežite na kocke pa ih uvaljajte u mješavinu kineskih začina, a zatim posolite, popaprite te pobrašnite.
2. korak
Na srednje jakoj vatri zagrijte biljno ulje u velikoj posudi, najbolje u woku.
3. korak
Bacite na ulje kockice svinjetine. Kada posmeđe, izvadite ih i prelijte uljem od pečenja. Zatim u wok dodajte nasjeckani luk, soja sos i svježi đumbir, oguljen i narezan na ploške.
4. korak
Ubacite i procijeđeni bambus i mahune, zalijte sve temeljcem, a kad prokuha, smanjite vatru. Kuhajte povremeno miješajući, a kada je povrće omekšalo, maknite s vatre.
5. korak
Linguine skuhajte al dente. Umiješajte ih u povrće pa dodajte sezamovo ulje. Servirajte tjesteninu s povrćem tako da na vrh stavite svinjetinu.