Svinjetina s mahunama i bambusom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g svinjskog filea
  • šalica pilećeg temeljca
  • 2 glavice luka
  • 250 g mahuna
  • 1/2 konzerve bambusa
  • svježi đumbir
  • 400 g linguina
  • mješavina kineskih začina
  • žlica soja sosa
  • 2 žlice biljnog ulja
  • žlica sezamova ulja
  • 3 žlice brašna
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Svinjski file dobro očistite i narežite na kocke pa ih uvaljajte u mješavinu kineskih začina, a zatim posolite, popaprite te pobrašnite.

2. korak

Na srednje jakoj vatri zagrijte biljno ulje u velikoj posudi, najbolje u woku.

3. korak

Bacite na ulje kockice svinjetine. Kada posmeđe, izvadite ih i prelijte uljem od pečenja. Zatim u wok dodajte nasjeckani luk, soja sos i svježi đumbir, oguljen i narezan na ploške.

4. korak

Ubacite i procijeđeni bambus i mahune, zalijte sve temeljcem, a kad prokuha, smanjite vatru. Kuhajte povremeno miješajući, a kada je povrće omekšalo, maknite s vatre.

5. korak

Linguine skuhajte al dente. Umiješajte ih u povrće pa dodajte sezamovo ulje. Servirajte tjesteninu s povrćem tako da na vrh stavite svinjetinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:54