Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g svinjskih odrezaka
- 1 kg krumpira
- 1 vezica kadulje
- cherry rajčice
- sol, papar
- 7 žlica maslinova ulja
- začinsko bilje
- žlica crvene slatke paprike
- 1 dl bijelog vina
Priprema
1. korak
Svinjske odreske istucite, po sredini stavite kadulju pa ih zarolajte. Meso dobro posolite i popaprite, pa sve dobro stegnete kuhinjskim koncem.
2. korak
Ogulite krumpir i narežite ga na ploškice te prepolovite cherry rajčice. Zatim u posudu za pečenje složite zarolanu svinjetinu, stavite narezani mladi krumpir i cherry rajčice, sve dobro podlijte uljem, bijelim vinom i pospite crvenom slatkom paprikom.
3. korak
Neka se peče oko četrdeset minuta. Izvadite i poslužite s nekoliko listića svježe kadulje.
4. korak
Savjet: Umjesto svježe kadulje, za mediteranski okus u ovom jelu možete koristiti i ružmarin ili lavandu. Također, rolice, umjesto od svinjetine, možete napraviti i od pilećeg, telećeg, purećeg ili pak junećeg mesa.