Svinjetina s kaduljom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g svinjskih odrezaka
  • 1 kg krumpira
  • 1 vezica kadulje
  • cherry rajčice
  • sol, papar
  • 7 žlica maslinova ulja
  • začinsko bilje
  • žlica crvene slatke paprike
  • 1 dl bijelog vina

Priprema

1. korak

Svinjske odreske istucite, po sredini stavite kadulju pa ih zarolajte. Meso dobro posolite i popaprite, pa sve dobro stegnete kuhinjskim koncem.

2. korak

Ogulite krumpir i narežite ga na ploškice te prepolovite cherry rajčice. Zatim u posudu za pečenje složite zarolanu svinjetinu, stavite narezani mladi krumpir i cherry rajčice, sve dobro podlijte uljem, bijelim vinom i pospite crvenom slatkom paprikom.

3. korak

Neka se peče oko četrdeset minuta. Izvadite i poslužite s nekoliko listića svježe kadulje.

4. korak

Savjet: Umjesto svježe kadulje, za mediteranski okus u ovom jelu možete koristiti i ružmarin ili lavandu. Također, rolice, umjesto od svinjetine, možete napraviti i od pilećeg, telećeg, purećeg ili pak junećeg mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:47