Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 150 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg svinjetine
- 1 kg bundeve
- 2 češnja češnjaka
- 2 male glavice luka
- 500 ml mesnog temeljca
- 2 lista lovora
- žlica meda
- svježe mljeveni papar
- sol
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Svinjetinu natrljajte solju i paprom. Nasjeckajte češnjak. Luk ogulite i narežite na polovice, a temeljac ulijte u posudu, stavite na vatru i pustite da zavrije. Stavite svinjetinu u posudu za pečenje i prelijte ključalim temeljcem.
2. korak
Dodajte i listove lovora i češnjak. Stavite u pećnicu na dva sata te povremeno podlijevajte tekućinom, kako se meso ne bi presušilo. Ogulite i očistite bundevu.
3. korak
Narežite je na kriške pa poslažite oko mesa zajedno s lukom, pola sata prije nego što će meso biti pečeno. Dodajte još malo temeljca, ako je tekućina isparila. Meso premažite medom i pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva te pecite dok svinjetina i bundeva nisu gotove.